Om mig

Martin

Jeg hedder Martin.
Hvorfor lige lave denne side? Det er reelt et godt spørgsmål og kræver flere forskellige forklaringer for at stykke det sammen til et billede.

Som knægt var jeg meget nysgerrig på elektronik og jeg har ikke tal på hvor mange fjernsyn, radioer og andet elektronik jeg har skilt ad. Egentligt tror jeg det startede med min naive tilgang til at snildt kunne fikse udstyret når det ikke virkede som det skulle. Det har da kostet lidt gnister, stød og sprængte sikringer. Da jeg i folkeskolen var i praktik i en elektronik-forretning/-værksted fik jeg lidt mere indsigt og måske også lidt mere respekt for hvad der gemmer sig inde i udstyret.

Jeg har været spejder siden jeg var 6 år og har fortsat stor glæde af det forpligtende fællesskab. Pt. er jeg medlem hos Stenlillespejderne Laurentius, aktiv i DDS Ledelseskurserne, registreret i Fjeldgruppen og medlem af Klan Rover.

Til daglig elsker jeg at køre i min Land Rover Defender årgang 2000 med en Td5 motor. Som medlem af Dansk Land Rover Klub (DLRK) og Klan Rover arrangeres der ofte køreture og andre fælles arrangementer. I forbindelse med kørearrangementerne har mange medlemmer en CB radio installeret og via den kan vi hjælpe hinanden videre på køreture, fortælle om turen undervejs eller andet interessant.

Det er nu hvor tingene begynder at falde i hak ... kunne det hænde at cirklen kan sluttes? Amatørradio og spejder - hvert år i den 3 weekend i oktober afholdes en større virtuel jamboree via amatørradio og internettet, henholdsvis Jamboree on the air (JOTA) og Jamboree on the internet (JOTI). Mere om dette på andre sider på denne hjemmeside, se JOTA her og JOTI her.

Det er jo ganske sjovt at kunne tale sammen via radio. DMR radioen har jeg fået op at køre på 70cm og jeg mangler bare at få smækket en antenne op så jeg kan få den "store" radio i æteren.

Så for at komme tilbage til mit spørgsmål i starten har jeg haft store udfordringer med at finde relevate informationer der vedrører amatørradio, Jota og Joti så det gav mening (måske mest for mig) og derfor vil jeg over tid forsøge at samle viden og informationer. Synes du der mangler noget kan du altid skrive til mig: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Min ambition er, at skrive så lidt at det er muligt at komme i gang og forstå det helt grundlæggende og hvis man så ønsker at dykke dybere ned i et af områderne findes der en masse viden på nettet der bare mangler at blive søgt på.

Når det er skrevet, er jeg i gang med at skrive en lille artikel om at komme i gang som radioamatør. Jeg oplever at man skal være endog meget tålmodig når der skal ledes efter informationer og nogle finder man først når man står i det. Om denne artikel kan hjælpe dig eller opklare noget ved jeg ikke, men min intention er at du ved at følge denne artikel får et fingerpeg om hvad du står eller kan komme til at stå overfor. Læs artiklen her og velkommen til din rejse ind i denne verden.

Blink & Vink, Vy 73 OZ4MY og spejderhilsen

Martin ;-)

Grid: JO55TN

ITU: 18

CQ: 14