PMR radioer

PMR står for Personal Mobile Radio. I daglig tale bliver de også Walkie Talkie. Disse anvender 446 MHz båndet der er frit for alle i den meste af EU. 446 MHz er en del af UHF "Ultra High Frequency" båndet der med de høje bølger kræver optisk sigt for at kunne modtage sendte signaler. Selvom om PMR radioer har højere sendeeffekt vil dette ikke medføre væsentligt bedre rækkevidde. De har med andre ord ret kort rækkevidde fra få hundrede meter og under meget gunstige og frie forhold 3-5 kms rækkevidde. Da radioerne ikke kræver en licens anvendes de ofte som legetøj, til jagt, på byggepladser, på skiture, campingpladsen, øve radiokommunikation og andre steder hvor der ikke kræves lang rækkevidde.

Disse PMR radioer er geniale til brug i spejderaktiviteter.

LEGE:

En sjov leg der kræver to radioer pr. hold og mindst et kamera der kan visebilleder går ud på at finde lokationer i et område. Afsæt 1½ - 2 timer til aktiviteten

  • Hvert hold skal have to radioer og tildeles en kanal de kan benytte i legen samt have et kamera til rådighed der kan vise billeder.
  • Der skal være en løbsleder der har udsnit af kort/billeder af steder der skal findes og er på startstedet.
  • 1 - 2 fra hvert hold skal blive tilbage på startstedet og ud i marken.
  • Send resten af holdet væk fra startstedet.
  • Løbsleder udleverer forskelligt billede til hvert hold (kan senere genanvendes til andre hold).
  • Ved hjælp af guide fra den/dem der er tilbage på startstedet sendes eget hold hen til stedet og skal tage en billede der er magen til det der udleveret til holdet på startstedet.
  • Når billedet er taget skal holdet i marken tilbage til startstedet for at fremvise det tagne billede. Ligner det det oprindelige billede kan der fortsættes til næste billede.
  • Det gælder om at finde fleste billeder/poster.
  • Skift mellem dem der er på starstedet og dem i marken så alle får mulighed for at prøve begge dele.

God fornøjelse med legen.

 

En anden sjov leg er med LEGO klodser kan gennemføres med 2 og opefter. Alle får et sæt LEGO klodser (f.eks. 10 klodser) der er ens og herefter skal den ene fortælle hvad de andre skal bygge samtidig med at man selv bygger modellen. Herefter er det ret sjovt at se hvad de andre har bygget.